Tips voor een geslaagde barbecue

  • Steek de barbecue tijdig aan, tenminste 1 uur van tevoren.
  • Leg een bergje houtskool in de barbecue. Daartussen plaatst u aanmaakblokjes, die u vervolgens aansteekt.
  • Wanneer de houtskool goed gloeit kan het over de barbecue worden verspreid. Wanneer de vlammen zijn gedoofd en de houtskool of brikketten bijna grijs kleuren,heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees perfect te grillen.
  • Voeg tijdig nieuwe kolen toe, dan hoeft u de barbecue niet opnieuw aan te steken.

  • Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel omdraaien is niet goed.
  • Dep gemarineerd vlees droog met keukenpapier voordat u het roostert.
  • Strooi van te voren nooit zout op het vlees, er verschijnt vocht, wat het bruin worden bemoeilijkt.

  • Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.

  • Gebruik een tang (dus geen vork). Hierdoor blijven de vleessappen bewaard.
  • Trek het vlees, dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het gaat vanzelf los.
Gildenieuws

Openingstijden

MaandagMa 11.00 t/m 18.00 uur
DinsdagDi 08.30 t/m 18.00 uur
WoensdagWo 08.30 t/m 18.00 uur
DonderdagDo 08.30 t/m 18.00 uur
VrijdagVr 08.00 t/m 18.00 uur
ZaterdagZa 08.00 t/m 16.00 uur
ZondagZo t/m
Kipsnack in bladerdeeg
Heerlijke warme snacks voor een herfstige avond! ... de bereiding »
Recept v/d Week
Widget_kipsnack_in_bladerdeeg
bereidingstijd 50 min